Súkromná spoločnosť vytvorí 50 nových pracovných miest

16.12.2013 Liptovský Mikuláš

 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Spoločnosť s dánskymi koreňmi Nordanic International prichádza do Liptovského Mikuláša, aby rozšírila svoje pôsobenie a vytvorila nové pracovné miesta. Predajom svojho prebytočného majetku mesto umožní firme, zaoberajúcej sa výrobou automobilových súčiastok a zdravotníckej techniky, vybudovať administratívne a skladové priestory.
Objektom ich záujmu je roky nevyužívaná školská budova v bývalom vojenskom areáli kasární pod Hájom. „Investor chce budovu zrekonštruovať, resp. vybudovať nové priestory v prípade, že tak určí statik. Pre nás je však najpozitívnejšie, že sa v horizonte troch rokov vytvorí v našom meste 50 pracovných miest. Prvé bude obsadzovať už v budúcom roku. Ak sa investície tejto podnikateľskej skupiny vyplatia, v nasledujúcich rokoch by sa mohli pracovné možnosti rozširovať,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.
Školský objekt je dlhodobo nevyužívaný. Neúspech viacerých obchodných verejných súťaží spôsobovala najmä nezabezpečená prístupová cesta. „Som členom okresného výboru pre otázky zamestnanosti, kde sa tešíme každému jednému vytvorenému pracovnému miestu, ktoré štát podporuje rôznymi stimulmi. Som rád, že sa našiel investor, ktorý chce v našom meste zvýšiť zamestnanosť a ešte je ochotný zaplatiť mestu za nepotrebnú nehnuteľnosť,“ uviedol Dušan Vinčur, predseda finančnej komisie mestského zastupiteľstva.
Spoločnosť Nordanic International poznajú na európskom trhu viac ako štyri desaťročia. Zameriava sa na povrchovú úpravu plastových komponentov pokovovaním.



Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu MsÚ
 

Vyberte región